keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kissojen kuivaruoka vaihtoon

Meidän kissoille on pääasiallisena kuivaruokana ollut käytössä RoyalCanin -ruoat mutta nyt on alkanut olla syytä tarkastella uudelleen kissojen ruokia. Tässä neljä hyvää vaihtoehtoa joista aiomme kokeilla jokaista vuorotellen ja limittäin. :) Luultavasti RoyalCanin tulee olemaan silti jatkossakin käytössä kissoillamme toisen ruokavaihtoehdon kaverina.

Acanassa lihanosuus luvataan olevan 65%

Orijenissa lihanosuus on 80%

Power of Naturessa lihanosuus vaihtelee  60-95%  tuotteesta riippuen.


Sanabellessä lihaosuus on  47 %

Tähän mennessä meillä on testattu Sanabelleä, joka tuntui maistuvan kissoille todella hyvin. Pieniä annoksia on kokeiltu myös Power of Naturea mutta siitä kissat eivät tuntuneet olevan niin kiinnostuneita mutta söivät toki sitäkin. Seuraavaksi olisi tulossa kokeilulle tosiaan Acana ja Orijen. Mitäs kuivaruokaa te annatte kissoillenne? 

8 kommenttia:

 1. Joo ei toi RC oo ollenkaa sisällöltään niin laadukasta ku väitetään jos tarkemmin tutkii tuoteselostetta ja vertaa juurikin esim tohon acanaan. Meillä noi syö Applawsin raksuja, niissä (ainakin kananmakuisessa) lihapitosuus on 80%. Hintakin on kohdallaan, M&M:ssä 2kg säkki oli muistaakseni 16,90e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo Applaws ei ole saanut kovin kehuja kissoilta.. harmi. :( Mutta jospas ne ranttuliinit jotakin laadukasta kuitenkin suostuisivat syömään.. :D Ja tietenkin se on jotain mahdottoman kallista ruokaa.. XD

   Poista
 2. Uusi lukija tässä moi;) Me saatiin kasvattajalta RC:tä, mutta tosiaan tilasin tuota Orijeniä säkin kokeeksi, jos sitä jossain vaiheessa maistattas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijoihin Maria! :) RC:llä on hyvä ja toimiva kasvattajakerho, siksi kuitenkin aika yleinen ruoka pentujen mukana.. :)

   Poista
 3. Satu

  Reiska ja kaverit syö Acanaa ja Applawsia. Märkäruuaksi Grauta. Perusteena hyvä lihapitoisuus ja maistuvuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu, mukava "nähdä" sinua täälläkin! :) Ja SUURET kiitokset IHANASTA postista, josta en ole muistanut vielä kiitää! <3<3<3

   Jospas meilläkin acana tai orijen maistuisi. :)

   Poista
 4. Satu

  Minäkin ostin ensin kahden säkin alennussatsin Applawsia. Ensimmäisen säkin kohdalla sain todeta, että ruokakipasta oli aina syöty ensin Acanat ja Applawsit vasta pitkin hampain kun en lisännyt Acanaa ennen kuin kippa oli tyhjä. Toisen säkin kohdalla annoin pelkkää Applawsia ja se tuntui maistuvan hyvin. Nyt siis kelpaa kumpikin?!! Reiska on kissoistamme huonoin syömään ja mielestäni laihtuikin hieman ruokakokeilun aikana, mutta nyt taas ihan hyvän näköinen. Kai niilläkin makunystyrät sitten tottuu vähitellen uusiin makuihin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä iltana tarjottiin sekä acanaa että orijenia ja näyttäisi, että acanaa syötiin mieluumin. Seurataan tilannetta. :) Tuota grauta pitää kyllä lisäksi kokeilla! Tottahan se on, ettei kai kissatkaan hetkessä opi ja omaksu uutta ruokaa. Hiljaa hyvää tulee.

   Poista