keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

POROK:in näyttelyhulinaa ja vähän muutakin...

Torstaina 1.7. pestiin Ilmatar ja Minnesota viikonlopun näyttelyä varten. Iliman pesu ja kuivaus meni kuin leikkiä vain, tyttö ei välittänyt toimenpiteistä juuri mitään. Minnesodan pesu kävi myös helposti mutta kuivauksen kanssa oli suuria ongelmia. Poika pelkäsi kuivaajaa ihan mahdottomasti ja ottipa Vesaa sormesta hampailla kiinni niin, että iso verilammikko tuli pesuhuoneen lattialle. Reppana. Sitten kävinkin välissä olemassa yön töissä ja perjantaina pesuhommat jatkuivat Systeemin ja Kaapelin pesuilla. Cydonia antoi myös hyvin pestä ensin rauhassa rasvanpoistoaineilla ja sitten vielä pesuaineilla mutta kuivaamisesta ei tämäkään poika perustanut ja taas upposivat hampaat Vesan käsiin. Cydonian kuivaus jäikin sitten vähän heikommaksi mutta ihmeesti karva kuitenkin ehti kuivua. Kaapelin kanssa pesu ja kuivaus meni taas todella hyvin. Poika jaksoi ja jaksoi vaikka kuinka jynssättiin. :) Eihän Kaapelikaan pesuista nauti mutta sietää sen parhaiten. Näille kahdelle pojalle tuntuu nyt olevan asiat selvät mitä pesuainetta pitää käyttää, että saa parhaimman lopputuloksen. :)

Lauantaina sitten alkoi matka Ouluun, tosin vasta renkaan vaihdon jälkeen. Yön aikana, kun oli eturenkaasta mystisesti kadonnut kaikki ilma.. :( Onneksi olimme niin hyvissä ajoin liikkeellä, ettei moinen hidastus ehtinyt vaikuttaa matka-aikaamme ollenkaan. Auto tuntuikin olevan kovasti täynnä tavaraa, kolme kissaboxia ja tarvikekassi, reppu jne.. Käy siinä isompikin auto pieneksi. :D


Oulun kaupunginteatterilla eläinlääkärijonossa sitten tavattiin Tuija ja Judas sekä Niina ja Junia!
Eläinlääkärin tarkistuksen jälkeen etsittiin oikea häkkirivistö ja laitettiin kaikki valmiiksi. Sitten kissat näyttelyhäkkeihin tutustelemaan. Meille sattui mukava paikka, ihan tuomaripöytien vieressä ja käytävällekin jäi hyvin tilaa liikkua. Ensin oli tosiaan Hellraisers, sitten Hiesun ja lopuksi vielä Escapes kissalan kissoja. Siinä sitten neuvoin Tuijaa ja Niinaa näyttelyiden saloihin vaikkakin osa niistä vielä itselläkin piilossa.. :) Päivä oli pitkä ja KUUMA! Aurinko porotti täydeltä terältä eikä kissoilla ollut yhtään sen helpompaa. Judaskin ihan läähätti välillä häkissään, toki osa saattoi olla ihan jännityksenkin aiheuttamaa eikä kuumuuden.Sitten tuli arvosteluiden aika, ensimmäisenä pöytiin pääsivät Judas ja Junia ja aika lailla yhtä aikaa, eri tuomareille tosin. Yritin siinä sitten juosta pöydästä toiseen ja napsia kuvia kummastakin kasvatista! Vesa taas kuvasi arvosteluita videokameran avulla. :D Molemmat saivat hyvät arvostelut ja tulokseksi EX1. Judas pääsi kilpailemaan vielä värin paras -tittelistä ja voitti kuin voittikin sen itselleen! Kyllä olen niin ylpeä ja iloinen! Myöhemmin Judas pääsi vielä käymään tuomarin paras -valinnoissakin.


Sitten oli Cydonian ja Kaapelin vuoro astua arvosteltaviksi. Mirja-Tiina näytti ensin Systeemin ja minä näytin perään Kaapelin. Molemmat saivat mukavat arvostelut. Siinä sitten odotettiin kaksi muutakin poikaa ja tuli vertailuarvostelu neljän nuoren uroksen kesken. Systeemi päihitti niistä yhden ja sai tulokseksi EX3 ja Kaapeli voitti saaden EX1! Enpäs olisi ihan heti uskonut! :D Kaapeli alkoi olla siinä vaiheessa jo aika kypsä moiseen kieputukseen ja kähisi jo kovasti. :( Pian värin paras -valintojen jälkeen poika pääsikin takaisin häkkiinsä rauhoittumaan.

Siinä se päivä sitten hurahti ja lopulta päästiin pakkaamaan auto ja jatkamaan matkaa kotiin, tosin Rantsilan kautta. Kotona sitten päästettiin kisut ansaitulle levolle ja alkoi toisten eläinten ruokkiminen ja hoitaminen. Vesa kävi vielä yöllä töissä jakamassa sanomalehtiä, joten unta ei juurikaan ehtinyt tulla.. Ja aamulla taas auton pakkaus ja ajomatka Ouluun alkoi uudelleen ja mukana oli nyt kaksi kissaa lisää.

Sunnuntaina Junia ei ollut enää mukana mutta Judas oli! Ja samoin kuin edellisenä päivänä, niin Judas pääsi melkein ensimmäisenä arvosteltavaksi. Taas tuli kivat arvostelut ja EX1. :) Judaskin oli vain jo vähän sitä mieltä, että eikös tämä näyttelyhomma saisi jo riittää yhdeltä viikonlopulta. Sitten oli vuorossa Systeemi ja Kaapeli. Mirja-Tiina näytti taas Cydonian ja tällä kertaa Vesa näytti Kaapelin. Ja taas oli kaksi muutakin urosta kilpailemassa ja taas oli vertailuarvostelun paikka. Ja sillä hetkellä tuntui usomattomalta, kun ne kaksi kanssakilpailijaa saivat EX4 ja EX3 ja minun molemmat rakkaat pojat jäivät kilpailemaan keskenään!!! :D Systeemi sai sitten lopulta EX2 ja Kaapeli voitti jälleen luokkansa saaden EX1! Mahtava päivä! Sitten oli vielä vauvojen vuoro kilpailla. Minnesota hävisi veljelleen Missourille ja sai EX2 ja Ilmatar sai EX1. Molemmille mukavat arvostelut! Vauvelit jaksoivat hyvin näyttelypäivän, varsinkin Ilima ei ollut moksiskaan vaan nukkui, söi ja kävi kissavessassa kuin kotona ikään. :D Sylissäkin tyttö viihtyi niin hyvin että!

Ja sitten muita hulinoita...

Lauantaina kävimme näyttelyiden jälkeen tosiaan Rantsilassa mutkan ja haimme Ellenin kotiin sulhasen luota. ;) Samalla otimme kyytiin myös ragdoll uros Murrin, joka tuli meille heilastelemaan Helmin kanssa. Joten sijoituskissanpentuja voi olla tulossa syyskuun alkupuolella! Voi mitä vilinää! :)

4 kommenttia:

 1. Onnea vielä näyttelysaavutuksista, tämän blogikirjoituksen luettuani hoksaan, että teillä tosiaan meni hyvin :D :D Nuo kissanäyttelytermit on ihan hukassa ;)
  Tsemppiä kissavauvahaaveille, siellä voipi tosiaan sitten riittää vipinää :lol:

  VastaaPoista
 2. Kiitos Outi! :) Ja kiitos myös, että jaksat käydä lukemassa kissablogia, kun heppablogi on aika hiljainen.. ;)

  Toivottavasti nyt tytöillä tärpännyt, onhan noita taas odotettukin. Harmi, että kaikki tuli nyt yhteen pötköön mutta niin se joskus menee. Täytyy vain yrittää selvitä sitten kaikkien suloisten ja ihanien pentujen kanssa.. :D <3

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hienosta menestyksestä! Meillä se jäi hiukan laihaksi :D Mutta kuitenkin kivaa oli! Oli muuten mukava nähdä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Lendi! Oli kyllä oikein mukava nähdä! Harmi juttu se erehdys mutta sattuuhan näitä. :D Ensi kerralla menee sitten oikein.

  VastaaPoista