lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kesäkuulumisia




Kesäiset terveiset Kalajoelta! Yläkuva on otettu Hiekkasärkiltä kesäkuussa auringon laskiessa horisontin taakse. Lämmintä on ollut ja sitä näyttäisi riittävän elokuullekin. :) Mikäs sen mukavampaa. Lomat on pidetty aikoja sitten mutta kesä jatkuu.


Heinäkuun alussa oli POROK:in näyttelyt Kempeleessä ja sinne suuntasimme kasvattimme Vilman kanssa. Mukana oli myös Selman ensimmäisestä pentueesta Junia kastraattiluokassa sekä toisesta pentueesta Moroni pentuluokassa. Nämät näyttelymatkat vain eivät mene aina kuten kuvittelisi, eli kaikkea sattuu ja tapahtuu.. Näyttelyä edeltävänä päivänä autosta puhkesi rengas ja näyttelyaamuna ajoimme hirvikolarin. Onneksi selvittiin vähäisillä auton vaurioilla ja pääsimme mukaan näyttelyyn. Sijoituskodissa asuva Vilma päihitti molempina päivinä vastustajansa ja sai kaksi ensimmäistä sertiään avoimessa luokassa! Junia pärjäsi myös hienosti saaden molempina päivinä sertin kastraattiluokassa. Myös nuorin kasvatti Moroni pärjäsi hyvin ja sai EX1 sekä kävi tuomarin paras -valinnoissa. Nyt joutuu taas kokonaisen vuoden odottamaan POROK:in näyttelyä.. Huoh.. :) Noh.. Onneksi tässä syksyn päälle on POH-KIKSEN näyttelyt Kokkolassa.. ;)

Millin pentu Secret Spirit kasvaa huimaa vauhtia.. Onhan pojalla ikääkin jo reilut 9 viikkoa! Niin ja tosiaan kisu on sitten vaihtanut taas sukupuolta mutta nyt se taitaa sitten viimein pysyäkin oikeana... :D Secret on rokotettu ensimmäisen kerran ja silloin painoa oli jo kivat 1300 grammaa. Elokuun puolen välin tietämissä Secret muuttaa Lappiin! :D


Selman ja Cydonian rakkauslapset ovat täyttäneet heinäkuussa jo HUIMAT puoli vuotta!!!! Yläkuvassa tuolin selkänojalla poseeraa Jassu, joka asustaa Kokkolassa. :) Onnea vielä hienoille cooninuorukaisille! Ja kiitokset omistajille kuvista!


Viimeisenä kuulumisista mutta ei suinkaan vähäisimpinä... Estellen tramaattinen synnytys. Torstaina 14.7.2011 20 minuuttia töistä päästyämme Estelle alkoi synnyttää. Kolme pienokaista syntyi perätilassa peräkkäin. Sitten loppui supistukset.. Estelle ja vastasyntyneet kuljetuskopassa matkasimme Kokkolaan päivystävälle eläinvastaanotolle... Estellen masua tutkittiin ensin ultraamalla ja masussa näkyi eläviä pentuja. Sitten otettiin vielä röntgenkuva ja siinä näkyi vielä kuusi pentua! Yksi pentu tukki synnytystien joten sektio oli ainoa mahdollisuus. Pentuja syntyi sitten kaiken kaikkiaan HUIMAT 11 kappaletta! :O Kolme oli kuollut ja yksi heikko pentu kuoli pian leikkauksen jälkeen. mutta nyt Estellen kanssa pesässä tuhisee seitsemän vahvanoloista pentua!


Estelle steriloitiin sektion jälkeen ja olihan siinä työtä sitten ruokkia vastasyntyneitä pentuja, kun emä oli ihan pihalla tapahtumista. Onneksi Estellen upeat äidinvaistot heräsivät nopeasti seuraavana päivänä ja emo jaksoi hoitaa ja imettää pienoisiaan kaiken kokemansa jälkeen. Estellen sektiohaava on parantunut myös hyvin, vähän on emo kuitenkin saanut tukitikkejä nykityksi. Seuraillaan haavan paranemista edelleen päivittäin.. Jospas se tästä. Pennut voivat hienosti ja painoa tulee 10-30 grammaa päivittäin. :)